Zpracování projektu vybrané části plánu společných zařízení ve zvolené lokalitě - Koubková, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá vybranou částí plánu společných zařízení v katastrálním území Lhota pod Horami. Práce je rozdělena do tří částí. První částí je literární rešerše, kde je podrobněji popsána pozemková úprava, plán společných zařízení a územní systém ekologické stability. Ve druhé části je zpracován metodický postup práce a další podklady. Třetí část je praktická. Obsahuje zpracování a vyhodnocení průzkumu území a dále projekt vybrané části plánu společných zařízení, konkrétně návrh opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí. V návrhu je vymezen nový lokální biokoridor a dva nové interakční prvky. Dále je doplněn návrh dvou stávajících, ale nefunkčních interakčních prvků. Pro návrh je vypracován orientační přehled nákladů a soupis změn druhů pozemků. Na konci třetí části je uvedeno shrnutí výsledků.
Processing of selected part of common facilities plan in selected area
Keywords: Lhota pod Horami; pozemková úprava; plán společných zařízení; územní systém ekologické stability; Lhota pod Horami; land consolidation; common facilities plan; territorial system of ecological stability