Klíč k určování hroznýšovitých hadů - Petrů, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2011)
Pythonidae (krajtovití) patří do řádu Squamata (šupinatí), podřád Serpentes (hadi). Pythonidae jsou rozšířeni v Africe, Asii, Austrálii a blízkých ostrovech. V dnešní době jsou díky značné velikosti a barevným vzorům na kůži velmi populárním obchodním artiklem. Z tohoto důvodu byla zhotovena tato práce, aby usnadnila pracovníkům orgánů CITES orientaci mezi druhy v rámci Pythonidae. Bylo vybráno 21 druhů tak, aby odpovídaly reálnému obchodu na území České republiky. Pro tyto druhy byl zhotoven určovací klíč a samostatná textová a obrázková část. Na závěr byl klíč testován v praxi na neodborné veřejnosti a případné nejasnosti byly odstraněny.
Using key of Pythons
Keywords: krajta; Pythonidae; určovací klíč; python; Pythonidae; using key