Návrh 3D modelu reálného ustájení drůbeže pro potřeby počítačových simulací - Mátl, David (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu 3D modelu reálného ustájení drůbeže, který bude sloužit pro potřeby počítačových simulací. Rozměry, potřebné k vypracování práce, byly naměřeny v reálné hale pro chov drůbeže. Model je tvořen pomocí počítačového 3D modelování v programu SolidWorks v bezplatné studentské verzi. V rešeršní části práce jsou představeny limitní hodnoty amoniaku a systémy na jejich snížení v ustájení drůbeže. V další části je popsána revoluce 4.0 a to, jak souvisí s ustájením drůbeže. Následující část se věnuje chytrým technologiím používaných v zemědělství a jejich spojení s chovem drůbeže. Praktická část zahrnuje pracovní postup tvorby a sestavení modelu.
Design of a 3D model of real poultry housing for the needs of computer simulations
Keywords: amoniak; drůbež; 3D model; chytré technologie; ustájení drůbeže; ammonia; poultry; 3D model; smart technologies; poultry housing