Rozšíření a vybrané ekologické vlastnosti druhu Echinocystis lobata - Müllerová, Anna (Jihočeská univerzita, 2015)
Echinocystis lobata je evropský invazní druh introdukovaný ze Severní Ameriky. Rozšíření Echinocystis lobata bylo studováno na území Plzeňského kraje podél hlavních řek, tedy Berounky, Úhlavy, Úslavy, Mže a Radbuzy. Z informaci získaných terénním průzkumem a excerpcí literatury byly vytvořeny mapy výskytu. Pokusy klíčivosti byly provedeny jak v klimaboxu, tak v podobě záhonového experimentu.
Distribution and selected ecological characteristics of Echinocystis lobata
Keywords: Echinocystis lobata; invaze; rozšíření; klíčení; stratifikace; klimabox; Echinocystis lobata; invasion; germination; stratification; climabox