Činnost orgánů samosprávy a návrh metodického postupu při řešení narušování zákonnosti - Malinská, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku v oblasti samosprávy, kde posuzuje její činnost v případě narušení zákonnosti. Práce popisuje obecně samosprávu jako celek, ze které vyčleňuje její územní část a věnuje se její úloze při specifických činnostech. Základními dokumenty, ze kterých vychází je platná legislativa v oblasti krizového řízení, odborné publikace a zpracované dokumenty. Cílem této práce je na základě dostupných literárních pramenů popsat a zhodnotit fungování samosprávy při řešení narušování zákonnosti, posoudit, zda je legislativní podpora dostatečná a navrhnout vlastní metodiku pro zvýšení úspěšnosti řízení při činnosti orgánů samosprávy.
Function of local government authorities and suggestion for methodical plan to address the legality of distortion
Keywords: samospráva; narušování zákonnosti; integrovaný záchranný systém; krizové řízení; government; distortion of legality; integrated rescue system; crisis management