Analýza bezpečnosti práce a pracovní úrazovosti v oblasti pozemní dopravy a manipulace s materiálem. - Havlová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je provést analýzu dopravních nehod v oblasti provozu pozemní dopravy a manipulace s materiálem a na jejím základě vypracovat opatření k eliminaci počtu úrazů v České republice. Každý rok na vozovkách v České republice umírá tisíce občanů. Zranění lehkého či těžkého rázu jsou více jak častá a přinášejí psychické následky rodinám obětí a náklady státu. Na základě těchto varovných čísel byla provedena měření, pozorování reálných situací na silnicích ČR a porovnána se statistikami Policie ČR či ministerstva vnitra. Na základě provedených analýz byly vypracovány obecné závěry pro snížení dopravní nehodovosti v dopravním systému.
Analysis of safety and work injuries in the field of land transport and material handling.
Keywords: Dopravní nehodovost; Bezpečnost práce; manipulace s materiálem; pracovní úrazovost; ACCIDENTS; MANIPULATION; TRANSPORT; ROAD SAFETY