Pohled rodičů na vzdělávání v oblasti rodičovství - Stárková, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem vzdělávání v oblasti rodičovství. Teoretická část je zaměřená na vymezení problematiky rodičovství. Konkrétně se jedná o motivy k rodičovství, problematiku pozdního rodičovství, představy o rodičovství, či vliv médií na rodičovství. Další kapitoly teoretické části představují výchovné styly, trendy v rodičovství a transgenerační přenos výchovy. Poslední kapitola teoretické části je zaměřena na rodičovské vzdělávání a na představení kurzů, kterých se respondentky účastnily. Empirická část je zpracovaná kvalitativně a prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů zjišťuje pohled rodičů, respektive matek, na vzdělávání se v oblasti rodičovství. Konkrétně na to, jaké měly důvody k přihlášení se do kurzů a na to, jak reflektují přínos kurzů, neboli změnu, která díky účasti na kurzech proběhla.
The parents' view on parenting education
Keywords: kurzy o rodičovství; rodičovství; mateřství; vzdělávání; přínosy rodičovských kurzů; parenting courses; parenthood; motherhood; education; benefits of parenting courses