Teologické myšlení anglického krále Jindřicha VIII. - Kramerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
První kapitola této diplomové práce představuje některé osobnosti Jindřichovy doby. Tyto osobnosti ho ovlivnily. Seznamujeme se s Machiavelliho "Vladařem", Morovou "Utopií" a několika Lutherovými pracemi. Ve druhé kapitole se dozvídáme něco o životech Jindřicha a Luthera a o jejich důležitých pracích, Lutherově "O babylonském zajetí církve" a Jindřichově "Obraně sedmi svátostí". Tato práce končí shrnutím reformace v Anglii.
The theological mind of the english king Henry VIII
Keywords: Jindřich ovlivněný osobnostmi své doby; Machiavelli; More; Luther; Jindřich a Luther; "O babylonském zajetí katolické církve"; "Obrana sedmi svátostí"; reformace v Anglii; Henry impacted by personalities of his age; Machiavelli; More; Luther; Henry and Luther; On the babylonish captivity of the church; Defence of the Seven Sacraments; reformation in England