Morfologická a molekulární charakterizace druhů rodu Ceratomyxa (Myxozoa) u ryb z čeledi Clinidae z pobřeží jižní Afriky - Tomková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem této diplomové práce je molekulární a morfologická charakterizace druhů rodu Ceratomyxa pocházejících z pobřeží Jihoafrické republiky. Byla provedena morfologická determinace a na základě SSU rDNA sekvencí molekulární charakterizace. Bylo zjištěno, zda někteří morfologicky podobní parazité reprezentují ve skutečnosti více druhů. Byly popsané příbuzenské vztahy mezi jednotlivými druhy v návaznosti na jejich místo výskytu a také bylo zjištěno, zda existuje určitá korelace mezi populační strukturou parazita a jeho mezihostitelem.
The morphological and molecular study of Ceratomyxa species (Myxozoa) in clinid fish from the tip of South Africa
Keywords: Ceratomyxa; Myxozoa; Clinidae; Ceratomyxidae; jižní Afrika; Ceratomyxa; Myxozoa; Clinidae; Ceratomyxidae; South Africa