Zhodnocení produkčních parametrů vybraných odrůd salátové řepy - Šindelková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Předložená bakalářská práce se zabývá zhodnocením produkčních parametrů vybraného sortimentu odrůd salátové řepy. Byl založen maloparcelový pokus v rozsahu 6 odrůd (Alexis, Betina, Burpee´s golden, D´Egypte, Choggia, Karkulka). V pokusu byl sledován výnos bulev z plošné jednotky, průměrnou hmotnost bulev, obsah sušiny, obsah sacharidů, obsah dusíkatých látek v sušině (N x 6,25), antioxidační aktivita a byla stanovena barevnost vzniklých mouk.
Evaluation of production parameters of selected beetroot cultivars
Keywords: salátová řepa; betalain; antioxidační aktivita; dusíkaté látky; salad beet; betalain; antioxidant activity; nitrogenous substances