Fixační a manipulační systémy a bezpečná manipulace se skotem - Hejný, Luděk (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá sběrem informací o bezpečnosti práce při pohybu zvířat v chovu skotu. Jejich následným vyhodnocením a zpracováním, určením rizik pro chovatele a chovaný skot. Informace jsou doplněny o měření času, který byl potřebný k manipulaci se skotem.
Fixation and handling systems and the safe handling of cattle
Keywords: manipulace se skotem; bezpečnost v zemědělství; chování ke skotu; handling of bovine animals; safety in agriculture; behavior towards cattle