Logopedická intervence v mateřské škole z pohledu rodičů - Frühaufová, Klára (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jak funguje komunikace mateřských škol a rodičů ve věci logopedické intervence a jaká je její uspokojivost pro rodiče. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se zaměřuje na vymezení oboru logopedie, vývoj řeči, logopedickou intervenci, narušenou komunikační schopnosti, roli mateřské školy v logopedické intervenci. Teoretická část se také zabývá komunikací mateřské školy a rodiny a platformami, které ke komunikaci slouží. Praktická část obsahuje výsledky smíšeného výzkumného šetření. Je tvořena částí kvantitativní, realizovanou pomocí dotazníků a částí kvalitativní uskutečněnou prostřednictvím rozhovoru s logopedickou asistentkou.
Speech therapy intervention in the kindergarten from the perspective of parents
Keywords: logopedie; logopedická intervence; narušená komunikační schopnost; mateřská škola; komunikace; speech therapy; speech therapy intervention; speech impairment; kindergarten; communication