Vzdělávání a profesní růst pracovníků v sociální oblasti - Radostová, Iva (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. V teoretické části jsou zmapovány požadavky, které jsou kladeny na pracovníky v sociální oblasti, legislativu, která tyto požadavky upravuje, možnosti vzdělávání a motivaci k dalšímu vzdělávání a profesnímu růstu. Empirická část obsahuje výsledky dotazníkového šetření, které je zaměřeno na přístup pracovníků v sociální oblasti na Jindřichohradecku k získávání nových znalostí a vědomostí. Dále pátrá po jejich názoru na nabídku dalšího vzdělávání, její dostatečnost a zajímavost. Dalším cílem bylo zjistit motivaci těchto pracovníků k celoživotnímu vzdělávání, zda jejich zaměstnavatelé mají zájem na zvyšování kvalifikace a vytváří pro další vzdělávání vhodné podmínky.
Education and professional growth of social sphere workers
Keywords: celoživotní vzdělávání; vzdělávání dospělých; kvalifikační požadavky; kompetenční požadavky; akreditace; odborná způsobilost; profesní růst; motivace; pracovník v sociální oblasti; sociální pracovník; pracovník v sociálních službách; lifelong learning; adult education; qualification requirements; competency requirements; accreditation; professional competence; professional growth; motivation; social worker; social worker; a worker in social services