Jazyk uživatelů počítače - Kantorová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem bakalářské práce je jazyk uživatelů počítače, kteří využívají různých možností komunikace na internetu. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část se týká různých způsobů komunikace na internetu a historie prací s tematikou výrazů z počítačového slangu. Praktická část je zaměřena na jazykový rozbor výrazů z komunikace na chatu a v diskusním fóru. Cílem práce je přiblížit komunikaci prostřednictvím internetu, protože právě tato forma komunikace je v dnešním světě velmi rozšířená a oblíbená.
The Language of Computer Users
Keywords: počítačový slang; internet; komunikace; jazyková analýza; computer slang; Internet; communication; linguistic analysis