Logopedická prevence v mateřské škole - Cháberová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá tématem logopedické prevence a rozvojem komunikačních schopností dětí v MŠ. Představuje problematiku nejběžnějších řečových vad, vývoj komunikačních dovedností, diagnostiku narušené komunikační schopnosti a vývoj grafomotoriky v předškolním věku. V oblasti metodiky prevence narušené komunikační schopnosti představuje praktická cvičení a techniky nápravy řeči. V praktické části prostřednictvím kazuistik mapuje vývoj narušené komunikační schopnosti u několika dětí v souvislosti s vlivem rodiny a prací logopedické asistentky.
The Speech Prevention in the Kindergarten
Keywords: Dyslálie; narušená komunikační schopnost; logopedie; prevence; diagnostika; terapie.; Dyslalia; impaired verbal communication; logopaedics; prevention; diagnostics; therapy.