Zpracování plánu společných zařízení v komplexní pozemkové úpravě ve zvolené lokalitě - Trnková, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
Závěrečná práce je zaměřena na zpracování plánu společných zařízení v komplexní pozemkové úpravě v rámci katastrálního území Olešník. Úvodní část se zabývá odbornou literaturou, kde je vysvětlen pojem pozemková úprava, její rozsah a práce nutné ke zpracování plánu společných zařízení a jejich význam. Do praktické části je zahrnuta metodika, která stanovuje postup pro průzkumové práce současného stavu území a technický standard pro návrh protierozních opatření. V závěru kvalifikační práce jsou vyhodnoceny předpokládané cíle a posouzení účinnosti návrhu protierozních opatření k ochraně zemědělského půdního fondu. Veškeré výsledky jsou popsány jak v grafické podobě, tak i v textové podobě.
Processing of common facilities plan in the complex land consolidation in selected area
Keywords: pozemková úprava; plán společných zařízení; eroze; protierozní opatření; land consolidation; plan of common facilities; erosion; erosion control measures