Problematika účtování ve službách cestovního ruchu - Bashchevan, Yuliya (Jihočeská univerzita, 2008)
Se vstupem do Evropské unie se v České republice objevuje velké množství příležitostí, jak pro zahraniční, tak pro tuzemské podniky, čímž se trend obchodní, incentivní a kongresové turistiky prohlubuje a podle odborníků bude i nadále trvat. Cílem této bakalářské práce je poukázat na specifický druh podnikání v oblasti kongresové turistiky, seznámit s problematikou provedení operací, které účetní jednotka XY o.p.s. provádí pro účely vedení účetnictví v souladu s legislativou, a na základě informací poskytnutých účetní jednotkou zpracovat analýzu účtování ve službách cestovního ruchu. Dalším důležitým úkolem této práce je srovnání vedení účetnictví účetní jednotkou s teoretickým vymezením v zákonech upravujících způsob vedení účetnictví. Na konkrétních příkladech lze předvést způsob účtování účetní jednotky a analyzovat účetní operace ve vybrané společnosti.
Accounting of tourist trade services
Keywords: účetnictví; cestovní ruch; kongresová turistika; accounting; tourist trade; congress tourism