Zpracování studie revitalizace malého zemědělsko-lesního povodí - Časta, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
Revitalizace obecně jsou aktivity vedoucí k oživení funkcí ekosystémů v krajině a jejich stabilizaci. V této diplomové práci jsou navrženy možnosti revitalizace malého zemědělsko-lesního povodí potoka Branná se značně narušenými poměry koryta, břehů a povodí včetně migrační propustnosti vodních živočichů.
Revitalization study for small agricultural-forest catchment
Keywords: Revitalizace; lesní krajina; úpravy toku; rozvodnice; povodí; koryto potoka; povrchové vody; Revitalization; forest land; stream modification; watershed; basin; trough of stream; surface water