Možnosti ohodnocování dobrovolníků v neziskových organizacích - Křenková, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá moţnostmi ohodnocování dobrovolníků v neziskových organizacích. Uvádí základní pojmy týkající se dobrovolnictví, dále témata týkající se výkonu dobrovolnické práce v České republice i ve světě, jako je např. aktuální český zákon o dobrovolné sluţbě, Mezinárodní rok dobrovolnictví, Evropská dobrovolná sluţba, nebo peněţní vyčíslení dobrovolnické práce. Hlavní kapitolou je výčet moţností, jakými mohou neziskové organizace své dobrovolníky motivovat a ohodnocovat je za jejich práci, zmíněny jsou i nevhodné způsoby průběhu těchto procesů. Práce obsahuje anketu uspořádanou mezi třemi skupinami respondentů, dobrovolníky, vedoucími neziskových organizací a osobami profesně se zabývajícími dobrovolnictvím.
Options of recognizing volunteers in non-profit organizations
Keywords: dobrovolník; dobrovolnictví; ohodnocování dobrovolníků; ocenění dobrovolnické práce; motivace k dobrovolnictví; neziskové organizace; volunteer; volunteering; volunteers valuation; valuation of volunteer work; motivations for volunteering; non-profit organization