Klasický experiment a počítačová simulace při výuce fyziky - Pelc, Vít (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce pojednává o využití klasického experimentu a počítačové simulace při výuce fyziky na základní škole. Práce vymezuje pojem experiment, zaměřuje se na druhy klasického experimentu a na možnosti počítačových simulací. Klasický experiment a počítačovou simulaci dává ve výzkumné části do souvislosti s motivací k učení v hodinách fyziky. V didaktické analýze v rámci výuky fyziky při zařazení klasického experimentu a počítačové simulace vyhodnocuje efektivitu zvoleného typu pokusu.
A classic experiment and computer simulations at teaching physics
Keywords: experiment; klasický experiment; počítačová simulace; motivace; aplikace; didaktická analýza; motivace k učení; experiment; a classic experiment; computer simulation; motivation; applications; didactic analysis; motivation