Současný stav a možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu v mikroregionu Milevsko - Čunátová, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou současného stupně rozvoje cestovního ruchu v mikroregionu Milevsko, tj. zhodnocením primárního a sekundárního potenciálu cestovního ruchu. Pro analýzu poptávky po cestovním ruchu v mikroregionu Milevsko posloužil marketingový výzkum provedený dotazníkovým šetřením. Na základě výsledků dotazníkového šetření byl definován profil návštěvníka mikroregionu Milevsko. Strukturovaná SWOT analýza, hodnotící silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení mikroregionu, byla podkladem pro zpracování návrhů na další rozvoj cestovního ruchu v mikroregionu Milevsko.
The present status and the opportunities of further tourism development in the microregion Milevsko
Keywords: cestovní ruch; mikroregion Milevsko; regionální rozvoj; nabídka cestovního ruchu; poptávka po cestovním ruchu; marketingový výzkum; profil návštěvníka; tourism; microregion Milevsko; regional development; tourism offer; tourism demand; marketing research; visitor profile