Uplatnění principů procesního managementu v současné praxi podniků - Cerha, Jiří (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá procesním managementem a jeho uplatněním v současné praxi, je vypracována na způsobu analýzy a syntézy. Analyzovány byly dvě společnosti Vodafone a Severomoravská plynárenská. Čerpalo se z těchto zdrojů: výroční zprávy, webové stránky, interní podnikové materiály a z rozhovorů s managementem společností. V analytické části byly použity hlavně analýzy ekonomických charakteristik odvětví, nákladovosti, klíčových procesů, procesních principů a finanční analýzy. V syntetické části byly porovnány výsledky jednotlivých analýz. Lepší hodnocení získal Vodafone díky image, IT a marketingu. V poslední části jsou nabídnuty způsoby jak přebudovat dané procesy.
Apply principles of the process management in currant companies practice
Keywords: procesní management; finanční analýza; Vodafone; Severomoravská plynárenská; process management; financial analysis; Vodafone; Severomoravská plynárenská