Analýza dostupných webových mapových služeb WMS a WFS využitelných pro projektování pozemkových úprav - Lacková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je analýza dostupných mapových služeb pro projektování pozemkových úprav. Teoretická část se zabývá problematikou fungování mapových serverů, webových mapových služeb a standardů pro tvorbu, ale také i mapovými podklady, ke kterým se tyto servery vážou. Praktická část je zaměřena na posouzení vhodnosti mapových serverů pro projektování pozemkových úprav a zjistit, které z dostupných služeb jsou pro tyto účely nejvhodnější.
Analysis of available web map services WMS and WFS usable for landscaping
Keywords: Mapové služby; mapa; pozemkové úpravy; Map services; map; landscaping