Využití fotografie v arteterapii - Douděrová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce mapuje možnosti využití fotografie v terapii a arteterapii. Vychází přitom zejména ze zahraniční literatury na toto téma a nastiňuje možnosti využití této metody při práci s klientem v českém prostředí. Cílem je představit možnosti použití fotografie jako terapeutického prostředku a kriticky ho porovnat s rožnovským arteterapeutickým přístupem. V praktické části pak získané poznatky aplikovat.
Use of photography in art therapy
Keywords: arteterapie; fotografie; fototerapie; terapeutická fotografie; Art therapy; photography; phototherapy; therapeutical photography