Vypovídací schopnost rozvahy ve vazbě na věrný a poctivý obraz - Brázdová, Nela (Jihočeská univerzita, 2011)
Teoretická část se zabývá analýzou rozvahy v rámci účetní závěrky a její vypovídací schopností ve vazbě na věrný a poctivý obraz účetnictví. V poslední části jsou popsány praktiky kreativního účetnictví. V praktické části jsou na příkladu vybraného podnikatelského subjektu analyzovány nedostatky ve vypovídající schopnosti rozvahy ve vazbě na věrný a poctivý obraz účetnictví a konečný dopad na hodnocení finančního zdraví účetní jednotky.
Predicative ability of balance sheet in relation to faithful and honest picture of the accounting
Keywords: analýza rozvahy; struktura rozvahy; vypovídací schopnost rozvahy; nedostatky ve vypovídací schopnosti; kreativní účetnictví; Z-skóre; Analyse of balance sheet; Structure of balance; Statement of balances; Deficiencies in predicative ability of balance; Creative accounting; Z-score