Dlouhodobý vliv kalamitní těžby na populaci půdních želvušek (Tardigrada) v horských smrčinách NP Šumava - Bryndová, Michala (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce je formulována jako žádost o financování projektu zabývajícího se dlouhodobými dopady postdisturbanční těžby na populaci půdních želvušek.
Long-term effect of salvage logging on soil tardigrade population in mountain spruce forest of Šumava National Park
Keywords: želvušky - Tardigrada - kalamitní těžba - přírodní disturbance - horské smrčiny - rozpad lesa - lýkožrout smrkový; waterbears - Tardigrada - salvage logging - natural disturbance - mountain spruce forest - bark beetle outbreak