Studentský slang: formální a sémantická analýza španělštiny ve srovnání s češtinou - Šimoníková, Bára (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se věnuje studentskému slangu ve španělském a českém jazyce, kde dále dochází k jeho osvětlení pomocí sémantické a formální analýzy. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá charakteristickými jazykovými rysy studentského slangu, který je zde definován především z lexikologického hlediska a také jsou zde představeny nejčastější procesy tvoření studentského slangu. V praktické části jsou pomocí dotazníkového šetření zaznamenány slangové a neformální výrazy, které jsou v současné době užívány českými a španělskými studenty vysokých škol, a následně jsou pomocí srovnávací analýzy objasněny. Práce je doplněna malým španělsko-českým glosářem studentských slangismů.
Student slang: formal and semantic analysis of Spanish in comparison with Czech
Keywords: slang; studentský slang; španělština; nespisovný jazyk; lexikologie; slang; students' slang; Spanish; non-standard language; lexicology