Regulace kapitálového trhu v ČR a EU - Krejčí, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce "Regulace kapitálového trhu v ČR a EU" se zabývá regulací a dohledem na kapitálovém trhu. První část je věnována vysvětlení pojmů regulace a dohled, dále důvodům, které vedou k regulaci kapitálového trhu a také klasifikaci systémů regulace a dohledu.Hlavním cílem práce je zaměření se na systém regulace a dohledu v České republice a zvláště na bankovní regulaci a dohled. Dále je analyzována situace v zemích EU se zaměřením na systém regulace a dohledu ve Velké Británii a Německa.
Financial Market Regulation and Supervision in the Czech Republic and European Community
Keywords: Regulace; dohled; kapitálový trh; Česká národní banka; integrace; Regulation; supervision; capital market; Czech National Bank; integration