Optimální síť drogových služeb a sonda do drogové scény regionu Jindřichohradecko - Schwarc, Štefan (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zaměřuje na základní popis drogové scény v regionu Jindřichohradecko. Charakterizuje současnou síť služeb, a průběh její optimalizace, předkládá základní modely optimalizace Harm Reduction služeb. Dále popisuje a analyzuje problémové užívání ve čtyřech městech regionu tj. Jindřichův Hradec, Třeboň, Dačice a menší město České Velenice. Práce se snaží po deskripci a analýze zároveň odhadnout možný vývoj drogové scény a služeb v budoucích letech.
Optimal Network of Drug Services and Probe into Drug Scene in Region Jindřichův Hradec
Keywords: drogy; závislosti; optimalizace; Harm-Reduction; terénní program; Jindřichohradecko; sociální služba; drogová scéna; problémové užívání; drugs; dependence; optimalization; Harm Reduction; out-reach work; region Jindřichův Hradec; social service; drug scene; problem drug use.