Základní aspekty výživy nosných plemen slepic - Papoušková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se věnuje správné výživě slepic určených k produkci vajec. Jedná se zde především o nosnice chované ve velkochovech. Jsou zde uvedeny informace o nejlepších čistokrevných plemenech chovaných u nás v malochovech a hybridech nosného typu využívaných ve velkochovech. Dále o anatomii a fyziologii trávicího traktu slepice, obecné pojednání o živinách, mineráliích a vitamínech. Tyto informace jsou poté podrobně popsány s ohledem na konkrétní kategorie zvířat a jejich potřeby.
Basic nutrition aspects of laying breeds of hens
Keywords: Výživa; drůbež; plemena; vitamíny; minerální látky; Nutrition; poultry; breeds; vitamins; mineral substances