Komunitou podporované zemědělství v ČR - Nosko, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá komunitou podporovaným zemědělstvím (KPZ) a zaměřuje se na situaci v České republice. Cíl práce je analyzovat stav komunitou podporovaného zemědělství v České republice a zjistit, jak jsou jednotlivé formy rozloženy. Teoretická část obsahuje obecný přehled o zemědělství nejen v České republice, ale i v ostatních zemích světa. Hlavní část práce je poté zaměřena na kraje České republiky a jejich situaci v komunitou podporovaném zemědělství. Všechna potřebná data byla získána prostřednictvím pilotních rozhovorů, emailovou komunikací a z veřejně dostupných databází. Data jsou následně vyhodnocena pomocí MS Excel, geografického programu ArcGis a deskriptivní statistiky
Community-supported agriculture in the Czech Republic
Keywords: komunitou podporované zemědělství; komunita; kraj; zemědělství; community-supported agriculture; community; region; agriculture