Ke vstupu do života u dětí z dětských domovů - Petrášková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá připraveností na odchod u dětí z dětských domovů, životem dětí v dětských domovech a jeho nevýhodami oproti životu v běžné rodině. Teoretická část charakterizuje rodinu, její funkce a poruchy, ústavní výchovu v České republice, život dětí v dětském domově z psychologického, sociálního a právního hlediska. Zabývá se odchodem dětí z dětského domova a obtížemi mladých lidí, kteří opouštějí ústavní výchovu. Praktická část je orientována na názory pracovníků dětských domovů a mladých lidí, kteří budou DD opouštět.
Upon the Entry to Life in Children from Creches
Keywords: Adolescence; dětský domov; diagnostický ústav; funkce rodiny; poruchy rodiny; rodina; ústavní výchova; výchovný ústav.; Adolescence; creche; diagnostic institution; function of family; disturbances of family; family; institutional education; educational institute.