Vstup české firmy na ukrajinský trh. - Riechyn, Maksym (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem diplomové práce je analýza podmínek a účelnosti vstupu vybraného podniku na ukrajinský trh a zároveň navržení vyhovující formy vstupu. V teoretické části se zaměřuji na analýzu jednotlivých forem vstupu. V praktické části představuji firmu Green Energy Machine Product, s.r.o., provádím analýzu makroprostředí a mikroprostředí podniku, SWOT analýzu a analýzu portfolia. Taktéž provádím analýzu ukrajinského trhu. Na základě zjištěných informací bude určená nejvhodnější forma vstupu a navrhnout postup vstupu na ukrajinský trh.
Entrance of Czech company into the Ukrainian market.
Keywords: Zahraniční trh; SWOT analýza; obnovitelné zdroje energie; otevření pobočky; Ukrajina.; Ukraine; a foreign market; SWOT analysis; renewable energy; opening of a branch.