Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - vepřové maso - Procházková, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
V této práci jsme se nejprve v literární rešerši seznámili se základními otázkami týkajícími se tvorby cen, distribučních cest a agrárního trhu. Poté jsme se v metodice podívali na vzorce a postupy použité v praktické části, což byla stěžejní část této práce. Ta se zabývala celkovým vývojem trhu s vepřovým masem v České republice. Analyzovala cenový vývoj vepřového masa, sledovala sezónní výkyvy. Zkoumala závislost spotřeby vepřového masa na průměrném důchodu obyvatelstva a na jeho ceně. Zachytila vývoj a základní charakteristiky zahraničního obchodu České republiky s touto komoditou.
Profit or loss of an agricultural holding depending on price development - pork meat
Keywords: cena; zemědělství; vepřové maso; cenový trend; sezónnost; vývoj; price; agriculture; pork; price trend; season; development