Izolace a biochemická charakteristika proteinů FREP u klíštěte Dermacentor marginatus. - Štěrbová, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2008)
Firbinogenu podobné proteiny (FREP) jsou lektiny, které se pravděpodobně účastní procesů imunity bezobratlých. V naší laboratoři byl již dříve izolován protein FREP z hemolymfy klíštěte O. moubata, Dorin M. V této práci byly v hemolymfě klíštěte Dermacentor marginatus detekovány protilátkami proti Dorinu M čtyři proteiny nazvané DMFREP1, DMFREP2, DMFREP3 a DMFREP4. Tyto proteiny FREP byly charakterizovány biochemickými metodami, purifikovány a lokalizovány v tkáních klíštěte imunofluorescencí. Proti proteinům FREP byly rovněž připraveny polyklonální protilátky.
Isolation and biochemical characterisation of FREP proteins from Dermacentor marginatus.
Keywords: Dermacentor marginatus; lektin; proteiny FREP; Dorin M; Dermacentor marginatus; lectin; FREP proteins; Dorin M