Oceňování podniku - Dokučajevová Rynešová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce je ocenění akciové společnosti FARMTEC za účelem zjištění její reálné bonity k 31. 12. 2010. Práce je rozdělena do dvou částí. První část, teoretická, se zabývá základními přístupy oceňování podniku. Popisuje jednotlivé metody a analýzy používané při stanovení hodnoty a perspektivy podniku. Druhá část, praktická, se věnuje aplikaci teoretických poznatků. Samotné ocenění podniku bylo stanoveno pomocí metody DCF "entity".
Enterprise appreciation
Keywords: Oceňování; finanční a strategická analýza; finanční plán; diskontované cash flow; metoda DCF ?entity?.; Appreciation; financial and strategic analysis; financial plan; discounted cash flow; the DCF method ?entity?.