Stabilita individuálních rozdílů v chování u rypošů lysých - Marková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Studium zvířecí osobnosti patří v poslední době mezi oblíbená témata. Součástí definice osobnosti je opakovatelnost chování v čase či kontextu. U podzemních hlodavců však nebyly tyto stabilní individuální rozdíly v chování doposud zkoumány. Cílem této práce bylo zjistit opakovatelnost chování ve dvou experimentálních testech u rypoše lysého ve dvou časových bodech.Opakovatelnost všech 11 behaviorálních projevů byla vyhodnocena jako průkazně opakovatelná.
Stability of individual differences in behavior in naked mole-rats
Keywords: osobnost; opakovatelnost; rypoš lysý; chování; personality; repeatabiliy; naked mole rat; behavior