Průmyslové podniky se sídlem v Českých Budějovicích a jejich hospodaření v roce 2010 - Tylová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a syntézou finančních ukazatelů průmyslových podniků za rok 2010. Základní kritéria pro výběr firem do vzorku jsou: počet pracovníků je 20 a více a sídlo firmy se nachází v Českých Budějovicích. Finanční data podniků jsou získána z jejich účetních závěrek, skládajících se z rozvahy a výkazu zisku a ztrát. V této práci je kladen důraz na následující ukazatele: obrat, hospodářský výsledek, účetní přidaná hodnota a osobní náklady firmy. Posledním ukazatelem je počet zaměstnanců. Cílem je zpracovat přehled ekonomických ukazatelů v jednotlivých firmách a jejich vzájemné porovnání.
Management of industrial companies with the head ofice in České Budějovice in 2010
Keywords: průmysl; průmyslový podnik; finance; ekonomická geografie; České Budějovice; industry; industrial company; finances; economic geography; České Budějovice