Předpoklady rozvoje komerčních služeb ve vybrané oblasti - Dobrovolné sdružení měst a obcí Pomalší - Jirkal, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2009)
Má bakalářská práce je zaměřena na předpoklady rozvoje komerčních služeb v českobudějovické části mikroregionu Pomalší. Za pomoci sekundárních dat byl sestaven literární přehled a popsán mikroregion. Pro získání potřebných primárních dat byl proveden marketingový výzkum formou dotazování u subjektů poskytujících komerční služby a formou řízených rozhovorů se starosty obcí mikroregionu. Poté byla provedena situační a SWOT analýza. Na základě dat zjištěných marketingovým výzkumem, situační a SWOT analýzou byly vymezeny předpoklady rozvoje komerčních služeb v českobudějovické části mikroregionu Pomalší.
The assumptions of commercial services development in a chosen area - Voluntary association of towns and villages Pomalší
Keywords: cestovní ruch; Dobrovolné sdružení měst a obcí Pomalší; komerční služby; maloobchod; marketingový výzkum; mikroregion; rozvoj; situační analýza; SWOT analýza; tourism; Voluntary association of towns and villages Pomalší; commercial services; retail; market research; microregion; development; situational analysis; SWOT analysis