Spisovatelé na jeden rok? (Čeští literární debutanti 2001-2005) - Benešová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2007)
Tématem diplomové práce jsou čeští debutující autory. Úvodní kapitola stručně shrnuje základní problematiku. Největší pozornost je však věnována českým debutantům, kteří začali tvořit mezi lety 2001 - 2005 a zároveň zvítězili v kategorii Objev roku v literární soutěži Magnesia Litera. Hlubší interpretaci jsou tedy podrobeny debuty Hany Andronikové, Petry Hůlové, Jonáše Tokarského a Martina Šmause. Veškeré důležité poznatky jsou shrnuty v závěru.
The Writers for One Year (The Czech Literary Débutants 2001-2005)
Keywords: čeští debutanti; 2001 - 2005; Czech Literary Debutants; 2001-2005