Hodnocení a monitoring poskytovaných služeb zařízení sociální sféry města České Budějovice - Grófová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
V posledních letech se v oblasti sociálních služeb událo mnoho změn. Jednou z nich byl větší důraz na efektivitu jejich poskytování, s čímž souvisí také větší zapojení ekonomů a manažerů do této sféry specifických služeb. Cílem mé bakalářské práce je proniknout do procesů souvisejících s monitoringem a hodnocením sociálních služeb v Českých Budějovicích, a to jak ze strany zadavatelů, tak i poskytovatelů. Téma jsem si vybrala z důvodu mého zájmu o způsob, jakým se s tímto úkolem obě strany vypořádávají, a zda v něm není ještě prostor pro nějaká zlepšení. Jsem přesvědčená o tom, že tyto postupy jsou pro obyvatele města důležité, protože zajištění dostatku sociálních služeb a jejich kvality pro ně může být znenadání velmi zásadní.
Monitoring and Evaluation of Provided Services in a Social Sphere Institution in České Budějovice
Keywords: Hodnocení; monitoring; plánování; sociální služby; Evaluation; Monitoring; Management; Social services