Analýza solární energie ze zdrojů Evropské unie v Jihočeském kraji - Pechlát, Vít (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce s názvem ‚qAnalýza podpory solární energie ze zdrojů Evropské unie v Jihočeském kraji'' je zaměřena právě na jednu oblast alternativních zdrojů energie, která je v současné době velmi diskutovaným tématem. Práce má za cíl popsat situaci v oblasti využívání solární energie v Jihočeském kraji. Následně pak na základě postauditu fotovoltaické elektrárny Bušanovice posoudit, zda investice do alternativních zdrojů energie představuje ziskovou příležitost.
The Analysis of Support of Solar Energy in Jihocesky Kraj by the European Union
Keywords: investice; solární elektrárna; solární článek; návratnost; intenzita záření; cash flow; obnovitelné přírodní zdroje; investment; solar power station; solar cell; rentability; amount of radiation; cash flow; renewable natural resources