Výchova dítěte s autismem v rodině - Hlaváčková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce "Výchova dítěte s autismem v rodině" je tvořena teoretickou a praktickou částí. Teoretická část se zabývá problematikou jedinců autistického spektra. Popisuje specifika této poruchy, jak se projevuje a jaké oblasti jsou postiženy. Zaměřuje se na přijetí postižení dítěte rodiči, a jak mohou reagovat další členové rodiny a její okolí. Klíčovým tématem je výchova dítěte s autismem, její specifika, možnosti vzdělávání a sociální opora rodinám. Praktická část popisuje vývoj a výchovu dítěte s autismem. Jak se rodina vyrovnávala s tímto faktem, obtížnou cestu k diagnóze, přizpůsobení rodinného života a opora rodiny.
Education of children with autism in the family