Sociální vztahy romské komunity v ulici Novohradská v Českých Budějovicích - Pejšová, Dagmar Alexandra (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá vysvětlením pojmů sociální vyloučení, vztahů romské komunity a majoritní společnosti, popisu lokality Novohradská a její historie s použitím odborné literatury. Cílem výzkumného šetření je zjištění sociálních vztahů u vybraných respondentů v ulici Novohradská a přiléhajícím domě v ulici J. Dietricha a jaké faktory tyto sociální vztahy narušují. Pro realizaci cíle je využit kvalitativní výzkum za použití metody rozhovoru pro sběr dat u vybraných respondentů.
The social relationships of the gypsy community in Novohradská Street in České Budějovice
Keywords: sociální vztahy; Romové; romské tradice; exkluze; vyloučená lokalita; Novohradská ulice; social relationships; Gypsy; Gypsy tradition; exclusion; excluded area; Novohradská Street