Hodnocení výnosu odrůd ozimé řepky společnosti Pioneer - Dostál, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá ozimou řepkou olejkou. Je zde popsána historie, význam pěstování, charakteristika, tvorba výnosu a ovlivňující faktory. Pozornost je dále věnována technologii pěstování ozimé řepky, vybraným hybridům řepky společnosti Pioneer a také ekonomice. Hlavní kapitolou jsou výsledky sklizní z let 2014 - 2018 v České republice. Další kapitolou je reakce na použití regulátorů růstu u polotrpasličích i tradičních vzrůstných hybridů. Z výsledků práce bylo zjištěno, že výnosy semene polotrpasličích řepek jsou srovnatelné s výnosy tradičních vzrůstných hybridů. Nicméně velmi záleží na technologii pěstování a také na klimatických podmínkách v daném ročníku a stanovišti.
The Evaluation of Winter Oilseed Rape Hybrids Yield of Pioneer Company
Keywords: ozimá řepka; hybrid; polotrpasličí hybrid; tradiční hybrid; výnos semen; olejnatost; výnos oleje; winter oilseed rape; hybrid; semi-dwarf hybrid; normal straw hybrid; seed yield; oil content; oil yield