Téma občanství ve výuce Občanské výchovy a Základů společenských věd - Strnad, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se týká tématu občanství ve výuce předmětů Občanská výchovy a Základy společenských věd. Skládá se ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická se zabývá institutem občanství a vývojem státního občanství na území České republiky, a to ve spojení s historickým vývojem naší republiky od roku 1918 do současnosti. Praktická část obsahuje výukové aktivity zaměřené na pochopení institutu občanství a na změny v nabývání a pozbývání československého, nyní českého občanství.
The topic of citizenship in the teaching of Civics and Fundamentals of Social Sciences
Keywords: státní občanství; nabývání a pozbývání občanství; občan; zákon; učitel; žák; aktivity.; citizenship; acquiring and losing citizenship; citizen; law; teacher; student; activities