Sociální práce ve zdravotnictví se zaměřením na oddělení šestinedělí a novorozenců - Kotršálová, Eva (Jihočeská univerzita, 2022)
Bc. KOTRŠÁLOVÁ, EVA, DiS. Sociální práce ve zdravotnictví se zaměřením na oddělení šestinedělí a novorozenců. České Budějovice, 2022. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra etiky, psychologie a charitativní práce. Vedoucí práce: Mgr. Helena Machulová, Ph.D. Cílem této práce je popis nejčastějších náročných životních situací, se kterými se může setkat sociální pracovník na oddělení šestinedělí, a dále popis nástrojů sociální práce, které mohou pomoci matce a dítěti v řešení této situace". Práce je typu teoretického, popisující citlivé a náročné životní situace matky i dítěte pojící se s porodem a krátkým poporodním obdobím, které žena a novorozenec tráví na oddělení šestinedělí a novorozenců. Práce je koncipována do třech hlavních kapitol. Přínosem práce je poukázání na problémové situace matek a dětí. Tyto nelehké životní události rodičů jsou mnohdy jejich okolím zlehčovány, zesměšňovány, přezírány.
Social Work in Health-servise with the Focus on the Puerperal and the Neonatal Care Unit
Keywords: Sociální práce ve zdravotnictví; sociální pracovník; osamocený novorozenec; drogově závislé matky; porodnice; utajovaný porod; babyboxů.; Social work in health care; a social worker; an isolated new born; drug addicted mothers; maternity hospitals; a secret delivery; babybox/baby hatch.