Etický přístup sester k pacientům s duševním onemocněním - Primová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Základní teoretická východiska: Duševní zdraví je nedílnou součástí plnohodnotné integrity člověka. V bakalářské práci Etický přístup sester k pacientům s duševním onemocněním jsme se věnovali etickým aspektům profesionálního chování sester v péči o pacienty s duševním onemocněním. První kapitolu tvoří klasifikace psychiatrických poruch. Další část se zabývá komunikací a specifiky v komunikaci sester s nemocnými s duševním onemocněním. V následující části se věnujeme etice a právu v oblasti psychiatrie. Teoretickou práci uzavírá kapitola, kde je zmiňována osobnost a vzdělávání sester.
Ethical approach of nurses to patients with mental illness
Keywords: duševní onemocnění; etický přístup; pacient; sestra; mental illness; ethical approach; patient; nurse