Zavedení EET v oblasti ubytovaní a stravování v Jihočeském kraji - Zemanová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je analýza a zhodnocení zavedení elektronické evidence tržeb ve stravovacích a ubytovacích zařízeních v Jihočeském kraji. Na základě zjištěných poznatků zpracovat doporučení směřující k aktualizaci systému EET. V práci se vychází z primárních dat získaných pomocí dotazníkového šetření, které se konalo v období od prosince 2017 do března 2018. Informačním zdrojem byly podnikatelské subjekty v oblasti ubytování, stravování a pohostinství se sídlem v Jihočeském kraji. Respondenti byli nejčastěji osloveni pomocí elektronické pošty. Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na postoje k EET před zavedením a po jeho zavedení, spokojenost s dodavatelem materiálně-technického vybavení, vzniklé komplikace a měsíční náklady spojené s provozem EET. Dále byly vytvořeny tři výzkumné otázky, které byly vyhodnoceny z výsledků dotazníkového šetření. Z dotazníkového šetření vyplynulo, že většina dotázaných podnikatelů se svým dodavatelem vybavení byla spokojena. Díky vzniklým nákladům a komplikacím spojených s EET se u podnikatelů postoj k EET nezměnil a je stále negativní.
Introduction of the EET system in accommodation and catering services in South Bohemian Region
Keywords: elektronická evidence tržeb (EET); stravovací a ubytovací zařízení; materiálně-technické vybavení; dotazníkový výzkum; Registration of sales (EET); catering and accommodation facilities; material and technical equipment; questionnaire survey