Porovnání výuky matematiky a chemie ve standardním a alternativním školství - Machulová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce pojednává o výuce matematiky a chemie ve standardním a alternativním školství. Alternativní školy jsou zde zastoupeny školami waldorfskými a montessoriovskými, jejichž pedagogická koncepce je zde popsána. Výzkumná část popisuje kvalitativní výzkum výuky matematiky a chemie na standardních a vybraných alternativních školách, při němž jsme analyzovali veřejně přístupné dokumenty těchto škol a provedli rozhovor s učitelem matematiky a učitelem chemie na každé z těchto škol.
Comparison of teaching Mathematics and Chemistry in standard and alternative education